Kā pareizi ģērbties skriešanai zem -10 C

Ja ir saprotams, ko un kā darīt skrienot šajā drēgnajā laikā, tad kā pareizi ģērbties un ko vilkt kājās pastāstīsim šajos ieteikumos.

Apavi 

Izvēloties skriešanas apavus ir jāsaprot kāda būs virsma pa kuru skriesiet.

  • Ja tas būs tīrs asfalts, tad tiem jābūt asfalta apaviem ar membrānu, kas aizturēs vēju un nodrošinās siltumu, kā adidas Sequence 8 CH. Ļoti labs variants būtu ar Gore-Tex membrānu, kā piemēram Asics GT-1000 GTX.
  • Ja tas ir asfalts uz kura sasnidzis sniegs vai tas ir mežs, tad piemēroti būs apavi, kuri ir paredzēti “TRAIL” skrējieniem, tiem būs izteikts protektors, kas nodrošinās labu saķeri. Iespējami arī modeļi ar naglām, ja ceļš ir apledojis. Protams, arī apaviem ir vajadzīga membrāna, kas pasargās no aukstuma, kā piemēri –
  1. Salomon Speedcross CS un GTX
  2. Salomon Spikecross
  3. Asics Gel-FujiTrabucco GTX
  4. adidas Kanadia 7 GTX

Apavi skriešanai ziemā

Apģērbs

APĢĒRBS AUGŠPUSĒ  Obligāti nepieciešama laba termoveļa, kura novadīs mitrumu un uzturēs ķermeni sausu. Otrais slānis, kas nodrošinās siltumu un obligāti jaka ar vēja aizturošu membrānu, šeit no mūsu klāsta varam rekomendēt Gore, Asics un adidas jakas ar Windstopper® membrānām.

APĢĒRBS – BIKSES  Apakšā velkam termoveļas bikses, kas uzsūks un novadīs mitrumu. Virs tām velkam ziemas skriešanas bikses ar silto iekšējo slāni, ja būs zem -15oC, tad ieteicams ar vēju aizturošu membrānu (Gore, Asics). Var izmantot arī distanču slēpošanas bikses.

CEPURE  Cepure ne pārāk bieza, lai nepaliek slapja un nesaldē galvu, bet vēlams ar vēja aizturošu priekšējo daļu. Obligāts būtu arī lakats (4fun, Odlo, Sportful), kas pasargās kaklu un kuru kopā ar cepuri var izveidot kā masku, kur atklāta paliks tikai neliela daļa no sejas.

ZEĶES  Zeķes jāizvēlās speciāli ziemas skriešanai paredzētās, tās būs ar augstāku kakliņu, kas sildīs ahileja cīpslu. Asics winter socks sastāvā ir arī (15-20%) Merino vilna, kas nodrošinās siltumu un arī labu elpošanas spēju.

CIMDI  Siltāk noteikti būs dūraiņos, bet tas ļoti atkarīgs no katra cilvēka, cik esiet salīgs. Pirkstaiņos ar vēja aizturošu membrānu vajadzētu būt pietiekoši silti. Var izmantot arī divus pārus cimdus vai speciālus iekšējos plānos cimdus.

Apģērbs skriešanai ziemā

Kopsavilkums

Zem -10 oC grādiem jāvelk būtu:

  • apģērbs trīs slāņos augšējā daļā, (termo, otrais slānis un virsējā jaka)
  • divas bikses (termo un virsējās)
  • cepure
  • termozeķes
  • cimdi
  • lakats
  • kājās atbilstoši apavi, tas pasargās no iespējamajiem riskiem paslīdēt un gūt kādu nepatīkamu traumu.

 

Atcerieties, ka nevajag arī satuntulēties pārāk biezi, tas novedīs pie pārkaršanas. Skrieniet tik ilgi, kamēr ir komfortabli, ja paliek auksti 3.kilometrā, skrieniet atpakaļ uz mājām, nekas, ka bija plānots noskriet  10km.

MySport  veikalos pārdevēji palīdzēs izvēlēties pareizo inventāru, padalīsies pieredzē un sniegs padomus, kā labāk sakombinēt savu garderobi!

VEIKSMĪGU SKRĒJIENU!

Atstāt komentāru