Pareiza riteņbraukšanas briļļu un to lēcu izvēle

Kā lai izvēlās piemērotas aizsargbrilles? Mēs jums varam palīdzēt. Lasi tālāk rakstu par to, kā izvēlēties piemērotākās sporta brilles jūsu braukšanas vajadzībām.

 

Kāpēc nepieciešams lietot aizsargbrilles velo treniņos?

Mūsdienās sporta brilles tiek ražotas ar dažādiem dizainiem un  katrs var izvēlēties sev tīkamākās. Bet ne tikai izskatam ir nozīme, brillēm jāveic arī aizsardzības funkcija.

Saulesbrilles/aizsargbrilles un to stilkiņu izvēle ir būtisks velo treniņu piederums. Tās ir domātas ne tikai pret dažādiem laika apstākļiem, bet arī jūsu acu drošībai braukšanas laikā. Brilles ir paredzētas, lai jūsu acis pasargātu no saules stariem, no putekļiem, netīrumiem, vēja un kukaiņiem.

Briļļu izvēle

Kas jāzina izvēloties brilles riteņbraukšanai?

Lēcas krāsa

Izmantojot pareizo lēcas krāsu, jūs ne tikai varēsiet redzēt skaidrāku attēlu, bet arī aizsargāsiet savas acis, pareizi pielāgojot lēcu. Lielākajai daļai labas kvalitātes riteņbraukšanas brillēm ir pieejamas dažādas lēcas, lai tās atbilstu atšķirīgiem apgaismojuma apstākļiem. Tāpēc iesakām izvēlēties brilles, kurām var nomainīt stikliņus.

 

  • Pelēka lēca –piemērota, lai nomāktu spilgtu sauli un ir ar minimālu kontrastu. Krāsa skatoties neitrāla.
  • Brūna lēca –piemērota saulainam laikam ar mākoņiem.
  • Rozā lēca – piemērota vai nu ļoti spilgtai saulei vai ļoti drūmam, kad ārā ir apmācies.
  • Zila lēca –piemērota, ja ir slikta redzamība vai miglaini laika apstākļi.
  • Dzeltena lēca – piemērota, lai izgaismotu redzamību dienās, ja ir apmācies vai tumšs laiks.
  • Caurspīdīga lēca – piemērota braukšanai tumsā vai tad, ja ir nokrišņi.

Oakley brilles

 

Alternatīvi var izvēlēties Photocromic lēcu, kas automātiski padarīs gaišāku vai tumšāku lēcu, atbilstoši dienas gaismai, sniedzot iespēju pielāgoties jebkādiem laika apstākļiem. Šī lēca ir lieliska, ja nevēlaties mainīt lēcas, vai ja laiks ir mazliet neparedzams un jums treniņš paredzēts ilgāk par divām stundām. Šīs brilles ir īpaši piemērotas kalnu riteņbraucējiem, jo tie brauc pa mežiem, dažādām takām, kā arī pa atklātiem laukiem.

Kā arī ir iespēja izmantot polarizētas lēcas, kuras palīdz samazināt mirdzumu un nodrošina labāku aizsardzību pret UV starojumu.

 

Lēcas forma  

Labas lēcas formas atslēga ir labs pārklājums pār jūsu acīm, lai nosegtu tās no saules stariem un lai pasargātu no putekļiem, netīrumiem, vēja un kukaiņiem. Brilles ar viengabala stikla lēcu nodrošina vislabāko aizsardzību un labu redzesloku.

R2 Brilles

 

Rāmis

Ir svarīgi pārliecināties, ka saulesbrilles rāmis ir piemērots jums, jo katram cilvēkam, atbilstoši galvas
formai, ir nepieciešama citādāka rāmja forma. Rāmja stili ievērojami atšķiras, tāpēc pirms pirkšanas iesakām uzmērīt dažādus rāmjus, lai atrastu pareizo un ērtāko jums. Rāmja “kājiņām” vajadzētu atrasties tieši virs ausīm, lai ir ērti un deguna ietvaram būtu ērti jāatstutējas un jāstāv pret degunu. Pārbaudiet vai rāmis ir drošs, skatoties uz leju un kratot galvu. Tā varēsiet pārliecināties, ka tas nekad nenokritīs, kamēr jūs būsiet kustībā. Vissvarīgākais –rāmis nekādā veidā nedrīkst pasliktināt jūsu redzamību un skatu uz ceļu.

 

* Rakstu sagatavojis un publicējis SIA MySport. Rakstu pārkopēt un pārpublicēt ir stingri aizliegts.

Atstāt komentāru