Padomi kā ģērbties braucot ziemā ar velosipēdu.

ziemas_brauciens

Vēlais rudens un ziema nav populārākais laiks, kad doties velo izbraucienos, bet mūsuprāt tam tā nevajadzētu būt, jo nav sliktu gadalaiku izbraucienam dabā ar velo! Varbūt ne tik bieži kā vasarā, bet ziemā ir arī lieliskas dienas lai pamītos! Ja mums piekrīti un meklē padomus, kā nenosalt to darot, turpini lasīt un iepazīstināsim ar apģērbiem un padomiem, kas palīdzēs pagarināt velo sezonu!

Dodoties ārā noteikti nepietiek tikai paskatīties pa logu, bet arī vajadzētu paskaīties kādās laika ziņu aplikācijās un portālos gaidāmo laika prognozi nākamajām stundām, lai saprastu, ko ņemt līdzi un kā ģērbties! Lai paliktu siltumā un komfortā, iesakām izmantot šādus apģērbus:

  • Velo bikses. Viena no svarīgākajām daļām, jo bikses var uzvilkt vienas, nevis vairākas kārtas, tādēļ ir svarīgi izvēlēties pareizās! Ja plāno braukt sausā laikā un ne pārāk aukstā (+10c līdz 0c) derēs daudzas opcijas dažādās cenās. Mūsu favorīti ir Sportful Fiandre Bibtights, kas būs elpojošas, siltas, bet pasargās arī no negaidītiem, pēkšņiem nokrišņiem! Bet ja jau pirms brauciena zini, ka ir liela iespēja aukstumam un nokrišņiem, iesakām izvēlēties bikses ar Windstopper un Gore-Tex Infinium materiāliem!

ziemas_jaka_sportful

  • Jakas. Pareizās jakas izvēle ir atkarīga arī no tā, cik biezu apakšveļu izvēlies un vai vilksi vesti, lietus jaku pa virsu. Tāpat kā biksēm, ja plānojas auksts vai ar nokrišņiem gaidāms izbrauciens, iesakam izvēlēties jakas, kurām ir Windstopper, Gore-Tex Infinium materiāli. Gan Sportful, gan Gore brendi piedāvā lieliskus produktus ar šiem materiāliem. Bet ja laiks plānojas siltāks, sausāks, iesakām izvēlēties plānāku un elpojošāku jaku lai nepārkarstu un būtu komfortabli, bet noteikti kombinēt ar līdzi paņemamu, salokāmu vesti vai lietus jaku, ko var uzvilkt ja pēkšņi paliek vēsāks, vai uznāk negaidīti nokrišņi!
  • Apakškrekli. Apakškrekli ir ļoti labs draugs jakai, jo mainot apakškrekla biezumu un materiālu tu varēsi vienu un to pašu jaku izmantot aukstākos vai siltākos apstākļos. Iesakām gardarobē uzturēt vismaz divus dažādus apakškreklus.

apakskrekli_ziemas_sportful

  • Lietus jakas un vestes. Tāpat kā apakškrekli, tā arī lietus jakas un vestes ir jāizvēlas kombinācijā ar pārējiem slāņiem. Viegli salokāmas, mazas lietu jakas un vestes kā Sportful Hot Pack produkti var būt lielisks glābiņš no negaidītām lietus gāzēm vai arī ja gadās kāda ķibele ar velo un nākas ilgu laiku stāvēt nekustīgam.

lietus_jaka_sportful

Iepriekšminētie trīs produkti, jakas, apakškrekli un lietus/vēja slāņi ir ļoti svarīgi, jo ķermeņa augšdaļa ir jāuztur vissiltākā, tāpēc iesakām vilkt vairākus slāņus un brauciena laikā novilkt, uzvilkt, attaisīt attiecīgos slāņus, lai ķermeņa aukšdaļa nav pārkarsusi, sasvīdusi vai nosalusi.

Protams, ja viss ķermenis ir silts, bet kaut mazais pirkstiņš būs pārsalis zils, brauciens būs neizdevies no diskomforta, tādēļ iesakām izmantot šādus aksesuārus:

  • Cepure. Liekas ka ziemā jau varētu izmantot jebkuru cepuri, un jo biezāku, jo labāku, bet nē! Cepurei ir jābūt pietiekoši plānai, lai to varētu pavilkt zem ķiveres. Ķivere ziemā ir ļoti nepieciešama, jo ceļi un takas paliek slidenākas dēļ mitruma un salnām. Mūsu favorīts ir Sportful Helmet Liner GTX. Šī cepure viegli palīdīs zem ķiveres, priekšā ir Gore-Tex Infinium materiāls kas aizturēs mitrumu un aizmugure ir ar plānāku, sietveida materiālu, kas palīdzēs nepārkarst galvai un nepalikt slapjai no sviedriem.
  • Cimdi. Tāpat kā bikses, cimdus ir grūti vilkt vairākas kārtas, tāpēc ir svarīgi izvēlēties pareizos pirms brauciena. Siltākai un slapjākai ziemai iesakām izvēlēties plānākus cimdus ar Gore-Tex Infinium membrānu, kā Sportful Windstopper Essential 2. Bet aukstākam laika, (zem +5c) ieteiktu ko biezāku, kā Gore Gore-Tex Infinium Insulated Gloves vai Sportful Fiandre. Cimdus protams vienmēr vajag pietiekoši siltus, bet ar biezākiem un siltākiem cimdiem nav tik ērts stūres satvēriens un braukšanas komforts, tādēļ cimdu izvēlē svarīga ir laika prognoze. Ja plānojas garš izbrauciens ar mainīgu laiku, kā arī plāno iebraukt mežā, iesakām paņemt līdzi divus pārus ar cimdiem, vienus plānus ļoti meža takā, un biezus pārbraucieniem pa atklātiem ceļiem. Un ja pēkšņi paliek ļoti auksts, slapjš, var jau arī abus uzvilkt bezizejā. Svarīgs ir arī cimdu izmērs, ja pa mazu, sals tiks ātri cauri, bet ja daudz par lielu, dēļ brīvās vietas gan nosals ātrāk, gan stūres satvere nebūs tik laba.
  • Apavu pārvalki un zeķesAr apavu pārvalkiem ir līdzīgi kā ar cimdiem, siltākai, slapjākai ziemai ieteiktu neoprēna materiāla pārvalkus, kas būs plānāki, ērtāki, labi slapjam laikam, bet aukstāka, laikam ieteiktu biezākus pārvalkus kā Sportful Windstopper Reflex 2 Bootie un ja pat ar šiem pārvalkiem sāk salt kājas, ieteiktu siltākas zeķes izmantot, kur ir izmantota vilna, vai merino vilna, kas palīdzēs zeķi saglabāt plānāku izmērā, bet dos klāt siltumu, kā Gore Thermo vai Sportful Race Winter Sock. Zeķes mēs arī nevaram vilkt vairākos slāņos, limitētas vietas dēļ, tāpēc iesakām izvēlēties kvalitatīvas un atbilstošas. Ja ir ļoti auksts tāpat pēdām, varat arī aizlīmēt ciet kurpēm ventilācijas caurumus, kas paredzēti vasarai, bet ja esat ar ļoti salīgām kājām, tad iesakām izmantot specifisku  ziemas velo apavus un visas problēmas būs atrisinātas!

Šalle, ieteiktu neaizmirst... To nevar ņemt līdzi lielu un biezu, kā ierasts ejot pa ielu ziemā, jo būs neērti un viņa ātri izmirks. Bet šalle ir svarīga, lai kakls būtu silts un nepūstu aiz jakas auksto gaisu. Ieteiktu trubas formas šalli/multifunkcionālo lakatu kā Gore Neckwarmer.

Dubļusargi nav apģērbs un neiederas šajā rakstā, bet lai paliktu ilgāk siltumā ieteiktu lietot dubļu sargus uz velo. Ir daudzi vienkārši risinājumi. Daudz dos kaut tikai maza plastmasas aste aizmugurē, kas pasargās aukstā ūdens nonākšanu uz muguras no aizmugurējā rata.

Termopudele. Jā, šis arī nav apģērbs, bet šis sīkums, silts dzēriens brauciena vidū jums liks pasmaidīt, arī ja būs jau nosaluši pirksti un mājas tālu!

Atceries! Vilnas un citus siltus materiālus velc tuvāk miesai, bet plēves un citus vēja, mitruma aizturošus materiālus velc kā ārējos slāņus.

Daudzās versijās un izmēros šos produktus varat meklēt šeit pat mūsu interneta veikalā, vai uzmērīt un apčamdīt pie mums veikalā Dārzciema ielā 60, Rīgā.

Lai jautri, patīkami un silti izbaucieni ziemā!

sportful-ziemas-apgerbs

 

Atstāt komentāru