Kā izvēlēties kalnu slēpošanas apģērbu

Pirms katras slēpošanas reizes svarīgi ir sagatavoties. Pats galvenais, lai ķermenim būtu silti un jūs justos komfortabli savā apģērbā. Kalnu slēpošanā svarīgi ir saģērbties ne pārāk silti, lai aktīvi slēpojot nebūtu pārāk karsti un apstājoties nekļūtu pārāk vēsi. Apģērba galvenais princips ir uzturēt ķermeni siltu, lai tas nepārkarst un tajā pašā laikā saglabāt sausu.

Lasi tālāk, lai uzzinātu kāds būtu visatbilstošākais apģērbs kalnu slēpošanai treniņos vai brīvā laika pavadīšanā.

Kalnu slēpošanas apģērba pareiza izvēle

Termoveļa

Nodarbojoties ar kalnu slēpošanu samērā īsu brīdi aktīvi slēposi un pēc tam kādu laiku sēdēsi pacēlājā, gaidot nākamo nobraucienu. Ir svarīgi, lai gaidot nākamo nobraucienu nebūtu auksti. Jums būs nepieciešama vidēji bieza sintētiskā vai merino vilnas termoveļa. Tā lieliski novadīs mitrumu slēpošanas laikā un noturēs ķermeņa siltumu laikā, kad sēdēsiet pacēlājā. Galvenokārt, mēs gribētu ieteikt neizmantot kokvilnas apģērbu. Mirklī, kad tā kļūst mitra no sviedriem un neizžūst, tā atstāj mitrumu uz ķermeņa. Rekomendējam vienmēr izmantot termo bikses un termo kreklu.

Otrais slānis

Otrajam slānim vajadzētu būt no vilnas vai sintētikas. Tas atkarīgs, kādu termoveļas veidu esat izvēlējies. Pēc tam pielāgojot arī šo bāzes slāni. Otrā slāņa materiālu jāizvēlas atbilstoši temperatūrai un aktivitātes intensitātei uz kalna slēpēm, lai nenosaltu vai nepārkarstu. Otrā slāņa apģērbu rekomendējam izvēlēties aukstākās ziemas dienās.

Virsjaka

Izvēloties virsjaku nepieciešams, lai tā nebūtu cieši uz auguma, atceroties, ka zem tās jāvelk termoveļa un otrais slānis. Virsjakai jābūt ērtai, ūdensnecaurlaidīgai un labi elpojošai. Ideālā gadījumā jakai vajadzētu būt dažādām kabatām, kur slēpojuma laikā ievietot telefonu, maku un citas nepieciešamās lietas.

Kalnu slēpošanas bikses un jaka

Virsbikses

Meklējot bikses, iesakām izvēlēties tādas, kuras arī nav piespīlētas un gali ir nedaudz platāki. Tas tāpēc, lai tās varētu pārvilkt pāri zābakiem un nodrošināt suasas kājas, lai sniegs netiek iekšā zābakos. Biksēm arī vajadzētu būt mitrumu aizturošām un elpojošām.

Zeķes

Nodarbojoties ar kalnu slēpošanu pēdām jābūt sausām un siltām. Mēs iesakām izvēlēties garas, no sintētiskas vai merino vilnas ražotas zeķes. Tās notur siltumu, izolē sniega piekļūšanu pie ādas un uzsūc sviedrus, neļaujot pēdām atdzist.

Kalnu slēpošanas zeķes

Cimdi

Cimdi ir nepieciešami ne tikai,lai aizsargātu plaukstas kritienu gadījumos, bet lai sargātu arī no aukstuma un mitruma. Cimdiem ir dažādi veidi un piegrieznes. Ja jums rokas salst bieži, iesakām izvēlēties cimdus, kur visi pirksti atrodas vienā nodalījumā (dūraiņus). Ja rokas jums nesalst iesakām izvēlētēs pirkstaiņus, kas arī ir mazliet ērtāki un ar tiem ir vieglāk veikt nepieciešamās kustības.

Kalnu slēpošanas cimdi

Lai izvēlētos visu, kalnu slēpošanai nepieciešamos apģērba slāņus, iesakām konsultēties ar mūsu speciālistiem veikalos. Palīdzēsim un ieteiksim jums piemērotāko.

Atstāt komentāru