Kā ģērbties skrienot lietū

Slapjš un lietains laiks nav iemesls izvēlēties skriešanas treniņu iekštelpās. Lai skrietu lietū nepieciešamas vien pareizais skriešanas apģērbs un apavi. Nezini kā to izvēlēlēties? Lai uzzinātu, lasi tālāk.

Kā ģērbties skrienot lietū

Apģērba izvēle skriešanai lietū

Viena no vislielākajām kļūdām ir slapjā, lietainā laikā uzvilkt vairākas apģērbu kārtas, jo kad tās paliek slapjas, Jūsu ķermenis nekādi nespēj tās izžāvēt, un rodas smaguma sajūta un lielāka iespējamība saaukstēties. Tātad, skrienot izvēlamies grādiem atbilstošu un mitrumu atgrūdošu materiālu apģērbu, kurus nav ieteicams vilkt vairāk kā divās kārtās. Piemēram, krekls un pa virsu jaka. Kreklu, labāk izvēlēties pieguļošu un elpojošu. Skriešanas jakai jābūt noturīgai pret ūdeni un vēju. Jakai jābūt labi elpojošai, neļaujot zem jakas izveidot siltumnīcas efektu, lai ķermenis būtu silts, bet ne slapjšs.

 

Galvenokārt, vajadzētu izvairīties no kokvilnas materiāla apģērba, jo tā dabiskās šķiedras darbojas kā sūklis un uzsūc gan sviedrus, gan ūdeni, un līdz ar to sver daudz vairāk un padara skrējienu smagāku, nekomfortablāku un liek Jūsu ķermenim atdzist.

Apģērbs skriešanai lietū

Apavu izvēle skriešanai lietū

Neatkarīgi no tā vai jūs skrienat pa takām, zemes ceļu vai asfaltu, slidenie apstākļi, kas tiek radīti lietus laikā var palielināt iespējamību iegūt traumu treniņa laikā. Peļķes, slapja zāle, dubļaunas takas –tas viss, ir risks, kuru varam novērst, ja pareizi tiks izvēlēti skriešanas apavi dažādiem segumiem.

 

Galvenokārt, jāizvēlas apavi, kuriem ir GORE-TEX materiāls augšējā apavu daļā, kas arī pasargā pēdu no slapjuma iekļūšanas apavos. Šiem mitrumu aizturošajiem apaviem vēlams būt pēc iespējas elpojošākiem, lai pēdas pārlieku nesvīstu. Ja šos mitrumu aizturošos apavus gadās piesmelt vēlams, lai ūdens no tiem viegli tiktu ārā.

Svarīgi izvēlēties apavus ar piemērotu zoli, kura nav pārāk gluda, lai apavi pēc iespējas mazāk slīdētu.

Apavu izvēle skriešanai lietū

 

Ieteikumi pēc skriešanas treniņa slapjā, lietainā laikā:

  • Pēc treniņa uzreiz slapjās drēbes novilkt un uzvilkt kaut ko sausu, lai ķermeni noturētu siltu. Pēc tam varat turpināt pēc skriešanas rituālus, piemēram, staipīšanos vai vingrošanu.
  • Apavi pēc skriešanas arī ir izmirkuši un ātri nežūst, tajos iekšā varat ievietot avīzi vai papīru, kas uzsūks lieko šķidrumu no apaviem, lai saglabātu tā īsto formu.
  • Ne apavus, ne apģērbu nebūtu vēlams novietot sildītāja tuvumā, jo apavi un apģērbs var saruaties un deformēties no savas sākotnējās formas.
  • Apavus nav ieteicams ievietot veļasmašīnā, jo tā var sabojāt starpzoles putas un materiālu, kas veido to, samazinot apavu amortizāciju. Līdz ar to samazinātos apavu kalpošanas mūžs.

* Rakstu sagatavojis un publicējis SIA MySport. Rakstu pārkopēt un pārpublicēt ir stingri aizliegts.

Atstāt komentāru