Ieteikumi skriešanas treniņiem zem -10 C

Aukstajam laikam nevajadzētu būt šķērslim, lai baudītu savus ikdienas skrējienus, bet ir jāuzmanās un jāpievērš īpaša uzmanība inventāram un savam ķermenim.

Pat tad, ja ir izvēlēts atbilstošs apģērbs, skriešanu nedrīkstētu uzsākt strauji – ir nepieciešams veikt iesildīšanās vingrinājumus. Šeit daži ieteikumi, ja termometra stabiņš ir noslīdējis zem -10 oC

Piemērots skriešanas apģērbs ziemai

IESILDĪŠANĀS   Atlieciet pāris minūtes vairāk laika treniņam, iesildieties kārtīgi, ja iespējams, dariet to telpās, koridorā, kāpņu telpā pāris skrējieni augšup un lejā pa trepēm. Iestiepiet muskuļus, izvēzējiet kājas, lai ķermenis jau ir uzsilis izejot ārā. Bet dariet to tā, lai ķermenis nebūtu jau sasvīdis!

SKRIEŠANAS MARŠRUTS  Izejot ārā centieties skriet pret vēju, atpakaļ skrienot, lai vējš ir no mugurpuses.

PĒC TRENIŅA  Pēc treniņa staipīšanos un atsildīšanos arī veicam iekštelpās, centieties izvairīties no ilgstošas uzturēšanas aukstumā tikko pēc skrējiena. Ja uz treniņu brauciet, obligāti ņemiet līdzi sausas drēbes, kuras pārvilkt pēc treniņa, sākot no cepures līdz zeķēm!

ELPOŠANA   Skriešanas laikā piedomājam pie elpošanas, seju var aizsegt ar lakatu, sejas masku vai izmantot Lungplus gaisa sildītāju. Ja neesat nekad skrējis ziemā, tad sāciet ar mazākām distancēm, jo pie aukstā gaisa ir jāpierod.

Lai skrietu ļoti aukstā un vējainā laikā ir jābūt labi motivētam, bet atceramies, ka labi jāpārdomā vai doties uz treniņu, ja ārā ir -25 oC, varbūt labāk ir izvēlēties alternatīvu treniņu -  baseinu, velotrenažieri vai izskriet uz celiņa sporta klubā.

Skriešana aukstā laikā

Atstāt komentāru